Echoes of Press Solo Tentoonstelling | Galerie dudokdegroot

Recent ontwikkelde Uilenbroek een nieuwe serie waarin de handelingen van de zeefdruktechniek een prominente factor vormen. De reeks zeefdrukken uit Unfold droeg hij enige tijd in zijn broekzak, met een gevouwen grid als vaste waarde. De ingesleten vouwlijnen definiëren het verloop van tijd en ruimte, de blauwdruk van deze serie waarin de tijd zichtbaar is verstreken.

Door een nieuwe druklaag aan te brengen over het meegedragen werk ontstaat de Unfold Repress serie. Door de hoogteverschillen in het gevouwen papier drukt de inkt maar gedeeltelijk af en worden de vouwlijnen visueel geaccentueerd.

In het derde deel: Unfold Inverse ontstaat een negatief van de druk door de overgebleven inkt in de zeef op een glad wit vel af te drukken.

Op dezelfde werkwijze maakte Uilenbroek tevens een aantal nieuwe werken op paneel die refereren aan het grid en aan zijn eerdere Ghost Images. Door het nadrukken van residuen van inkt die in de zeef zijn achtergebleven ontstaan geestbeelden van originele afdrukken. Kaders worden geaccentueerd en kleurvlakken tegen elkaar gezet of over elkaar gedrukt. Net als de Ghost Images bestaan deze werken uit lagen die vervagen, als teruggekaatste echo’s gekaderd in een grid.

Opening : 8 September 2023

De tentoonstelling loopt t/m 7 oktober 2023

Tweede Laurierdwarsstraat 1-3 | 1016 RA Amsterdam

Openingstijden | woensdag – zaterdag 13.00 – 18.00 uur

Previous
Previous

Art on Paper Brussel 2023